IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP отново повиши офертата си за 3Par

В тази оспорвана ситуация както HP, така и Dell обявиха, че виждат в 3Par стратегически актив

10:33 | 27.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
HP отново повиши офертата си за 3Par

Hewlett Packard повиши офертата си за придобиване на производителя на хардуер и софтуер за съхранение на информационни масиви 3Par до 27 долара за акция, оценявайки компанията на 1,8 млрд. долара. Предложението е с 11% по-добро от най-новата оферта на Dell за 24,30 долара за акция, направено вчера.

В тази оспорвана ситуация както HP, така и Dell обявиха, че виждат в 3Par стратегически актив, пише CNBC.

Битката за компанията се води заради разработените от 3Par приложения за работа с така наречените „облаци“ от данни, които позволяват на IT компаниите да предлагат платформи за съхранение на данни за високо виртуализирани информационни центрове.

Най-новата оферта на Dell означава и ревизия на на клауза в първоначално подписаното споразумение между Dell и 3Par, според която 3Par е трябвало да плати такса за прекратяване на договора в размер на 72 млн. долара, в случай че приеме оферта на друга компания, по-добра от тази на Dell. Миналата седмица Dell предложи 18 долара за акция на 3Par.

Анализаторите предполагат, че HP която по пазарна капитализация е четири пъти по-голяма от Dell, може лесно да победи съперника си в тази война.

Dell има три дни, за да отговори на последния ход на HP, при условие че бордът на директорите на 3Par погледне благосклонно на офертата от 27 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още