IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тодоров АД отлага увеличението на капитала си с няколко месеца

Планираните текущи приходи към момента са достатъчни, за да бъдат обслужвани задълженията по действащите кредити

16:06 | 25.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Тодоров АД отлага увеличението на капитала си с няколко месеца

Тодоров АД отлага с няколко месеца, вероятно до края на октомври, увеличението на капитала си в размер на 850 хил. лв., се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Средствата от увеличението се предвиждаше да бъдат използвани за погасяване на двата кредита, които дружеството трябва да издължи към края на годината.

Планираните текущи приходи към момента са достатъчни, за да бъдат обслужвани задълженията по действащите кредити, се казва в уведомлението.

Преди около месец Съветът на директорите (СД) на Тодоров АД взе решение за увеличение на капитала от 3,4 на 4,25 млн. лв. чрез издаване на 850 хил. нови акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. всяка. Увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат записани дори само хиляда акции.

Ако бъде записана цялата емисия нови акции, средствата ще стигнат за погасяване и на двата кредита, по които се дължат съответно около 500 хил. лв. и 300 хил. лв., заявиха тогава за Investor.bg от дружеството.

Последната сделка с акциите на Тодоров АД на БФБ е от 9 август на цена 0,36 лв. за брой, което представлява понижение от 18% от началото на годината и спад от 26% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 1,2 млн. лв.
 

Свързани компании:

Тодоров АД(TDRF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още