IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Home Depot би прогнозите, приходите обаче не успяха

Компанията за продажби на домашни потреби е постигнала печалба от 1,2 млрд. долара през второто тримесечие

14:47 | 17.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Home Depot би прогнозите, приходите обаче не успяха

Американската компания Home Depot отчете печалба от 1,2 млрд. долара за тримесечието, което за фискалната година на фирмата изтича на 1 август. Това се равнява на 72 цента на акция, или повече от регистрираните за миналата година 1,1 млрд. долара (66 цента на акция), съобщава Ройтерс.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 71 цента на акция. Очакванията за приходите на компанията обаче бяха за 19,59 млрд. долара, което е под реализираните за периода 19,41 млрд. долара.

Данните за продажбите дават поредните доказателства, че американските потребители са затруднени в потреблението си. Това кара ръководителите на компанията да понижат прогнозните си приходи за цялата година.

Както много други вериги за продажби на дребно, Home Depot намалява разходите си, за да успее да неутрализира спада в продажбите. Подобни данни видяхме и вчера от Lowe, чиито тримесечни резултати се оказаха по-слаби от очакваното.

За цялата 2010 година Home Depot очаква печалба от 1,9 долара на акция, което е увеличение с 2 цента спрямо предишната прогноза. За приходите обаче се предвижда по-слаб ръст – от около 2,6 на сто, а не както по-рано – 3,5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още