IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones с ръст за четвърти пореден ден

Индексите в САЩ обаче не намериха обща посока и S&P 500 и Nasdaq Composite се понижиха

23:08 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Dow Jones с ръст за четвърти пореден ден

Борсовите индекси в САЩ не успяха да намерят обща посока и завършиха сесията с разнопосочни изменения. Това се случи след противоречиви настроения и честа смяна на посоката на движение.

Индексът на субите чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,12 на сто до 19 538 пункта. Така показателят постигна ръст за четвърти пореден ден, пише marketwatch.

Широкият индекс S&P 500 обаче се понижи с 0,11 на сто до 1 114 пункта. За момента около 41 на сто от компаниите, попадащи в широкия индекс са предали тримесечните си отчети, предава АР.

Качеството на очакваните отчети е ключово за представянето на индекса през следващите дни. Не по-малко от техническа гледна точка обаче е и днешното затваряне над 1 113 пункта, което е нивото на 200-дневната плъзгаща се средна на индекса.

Силно представяне днес регистрираха акциите на DuPont, които поскъпнаха с близо 3,5 на сто след трикратния ръст на печалбата на компанията за второто тримесечие. Освен това ръководителите на компанията, която е част от индекса на сините чипове Dow Jones, завишиха прогнозите си за цялата година.

На обратния полюс останаха акциите на ВP, след като компанията обяви загуба от 17,2 млрд. долара и очаквания за разходи от над 32 млрд. долара за почистване на петролния разлив в Мексиканския залив.

Индексът на компаниите от борсата Nasdaq - Nasdaq Composite, отстъпи с 0,36 на сто до 2 288 пункта.

На валутните пазари еврото и доларът останаха стабилни, като нямаше особено резки движения и двойката остава в близост до нивото от 1,30 долара за евро. Зелените пари обаче поскъпнаха с около 1 на сто спрямо йената.

В рамките на деня петролът и златото поевтиняха с по около 2 на сто, регистрирайки най-големите си дневни спадове от 1 юли насам. Ценният метал пък достигна и най-ниското си ниво за последните три месеца.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още