IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелена вълна на борсата в Ню Йорк

Всички освен един от 30-те компонента на Dow Jones се повишиха, след като много компании обявиха по-добри от очакваните финансови резултати

23:50 | 22.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Зелена вълна на борсата в Ню Йорк

Щатските индекси се повишиха в четвъртък, възстановявайки напълно загубите от предишните дни и на път да завършат седмицата с печалби, след като много компании обявиха по-добри от очакваните финансови резултати и повишиха прогнозите си, пише MarketWatch. 

„Бяхме притеснени за икономиката и бъдещето и тази седмица наистина е един тест”, казва Джак Аблин, инвестиционен директор на Harris Private Bank, коментирайки резултатите на компаниите. „Това е прозорец към втората половина на годината и засега времето изглежда много хубаво”, допълва той.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 1,99% до 10 322 пункта.

Сред най-добре представилите се сини чипове бяха производителят на тежки машини Caterpillar Inc., индустриалният конгломерат 3M и телекомуникационният гигант AT&T Inc., които отбелязаха печалби, след като публикуваха по-добри от очакваните финансови резултати и повишиха прогнозите си за годината.

Всички освен един от 30-те компонента на Dow Jones се повишиха, след като единствено акциите на застрахователната компания Travelers Cos. изгуби позиции, поради непредвидени загуби свързани с тропическа буря по-рано през годината.

Индексът S&P 500 се покачи с 2,25% до 1094 пункта, като индустриалните компании отчетоха най-добри резултати.

Една от най-добре представилите се компании от индекса беше производителят на техника за принтиране Xerox Corp., след като също обяви по-добра от очакваната печалба за второто тримесечие и повиши прогнозата си за 2010 г.

Nasdaq Composite се повиши с 2,68% до 2246 пункта.

Акциите на шест от всеки седем компании на Нюйоркската фондова борса се повишиха в четвъртък.

Финансовите резултати на American Express Co., Microsoft Corp. и Amazon.com Inc. се очакват след затварянето на борсата. Акциите и на трите компании, които са компоненти на Dow Jones отбелязаха силен ръст.

Данните на щатския департамент по труда показаха, че миналата седмица 37 000 души повече са потърсили за първи път помощи за безработни, с което броят им е достигнал 464 000.

Инвеститорите също бяха обнадеждени и от доклад показващ неочакван растеж в еврозоната – данни успокояващи страховете че проблемите с дълговете в региона могат да засегнат глобалното икономическо възстановяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още