IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

23 плажа край Варна все още са неохраняеми

През тази година, заради кризата, по-малко спасители са отишли да работят в чужбина

12:27 | 19.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
23 плажа край Варна все още са неохраняеми

Неохраняемите плажове в района на Варна през този сезон са общо 23, от които 13 се намират в града. Това съобщи днес председателят на областния съвет на БЧК Илия Раев.

Охраняемите плажове във Варна са 21, докато в областта са едва четири, съобщава БТА.

Преди месец данните бяха за една трета неохраняеми плажове от общия им брой, тоест се увеличава броят на плажните ивици със спасители.

През тази година новообучените спасители от БЧК в града са 115, но от тях само 11 са за море.

От БЧК отчетоха, че през тази година по-малко спасители са отишли да работят в чужбина заради кризата. През тази година Испания например не приема чуждестранни спасители.

През настоящата година още 47 спасителни постове по цялото крайбрежие са оборудвани по всички изисквания. Раев посочи, че ако се спази законовото изискване да има спасителен пост на всеки 100 метра плажна ивица, само в района на Варна ще има недостиг от около 600 спасители.

БЧК е издал 390 талона за спасители в областта през тази година. Възнагражденията им са между 400 и 600 лева основно, като в редки случаи те получават и по 700 лева.

От БЧК отчетоха, че от началото на сезона до момента удавените на охраняеми плажове в областта хора са трима. Досега комисията за разкриване на басейните е проверила и издала разрешение за работа на 70 такива комплекса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още