IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лавина от отчети ще залее Wall Street през тази седмица

Около една трета от компаниите в S&P 500 ще публикуват своите резултати през следващите пет дни, в това число Apple, IBM, Microsoft, Coca-Cola и American Express

10:21 | 19.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Лавина от отчети ще залее Wall Street през тази седмица

Разочароващите финансови резултати на Bank of America, Citigroup и General Electric от миналата седмица засенчиха по-добрите от очакваното отчети на Alcoa и Intel и понижиха силно щатските индекси. Данните за влошените очаквания на американските потребители за икономиката също намериха силно отражение в разпродажбите на акции в петък.

Несигурността относно щатската икономика и нагласите на потребителите вероятно ще държи щатските индекси в тесен диапазон през тази седмица. През следващите няколко дни лавина от тримесечни отчети ще залее Wall Street, като около една трета от компаниите в S&P 500 ще публикуват финансови отчети, в това число и 12 компании от Dow Jones IA.

Сред тях най-много се открояват имената на IBM, Microsoft, AT&T, Coca-Cola и American Express, предаде CNN. Другите големи компании, които ще оповестят своите резултати за второто тримесечие, обаче не са в състава на Dow Jones IA, включват Apple, Wells Fargo, Ford Motor и UPS.

Очакванията на пазарните анализатори са приходите на компаниите oт S&P 500 да се увеличат с 28% на годишна база през второто тримесечие. За 2010 г. като цяло се очаква ръст на тяхната печалба от около 34 на сто.

Най-силно през второто тримесечие се очаква да бъде представянето на добивните компании с растеж на печалбата от около 90% на годишна база. На второ място се нарежда енергийния сектор, последван от технологичните компании.

В допълнение на вълната от финансови отчети в САЩ, през тази седмица се очакват и поредица данни за пазара на недвижими имоти в страната.

В понеделник излиза индексът за бизнес доверието в сектора на жилищното строителство в САЩ. Той се публикува от Националната асоциация на жилищните строители в САЩ (NAHB) и се очаква да продължи да намалява за трети пореден месец през юли, достигайки 16 пункта. Той се намира в негативната зона под 50 пункта през последните четири години.

Във вторник идва ред на новите разрешителни за строеж и началното жилищно строителство за юни. Разрешителните на строеж, които са измерител на нагласите на строителните предприемачи за бъдещето, се очаква да останат почти без промяна спрямо нивото си от 570 хил. през май. За началното жилищно строителство се очаква спад до 570 хил. единици спрямо 593 хил. за май.

В сряда председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке ще говори за паричната политика на централната банка на САЩ, давайки своя шестмесечен доклад пред Сената във Вашингтон.

Данните за жилищния пазар в страната се подновяват в четвъртък, когато излизат продажбите на използвани (съществуващи) жилища. За тях се прогнозира спад до 5,04 млн. единици за юни спрямо 5,66 млн. единици през май.

През тази седмица се очаква и президентът на САЩ Барак Обама да подпише законопроекта за реформа във финансовия сектор на САЩ. През миналата седмица той бе одобрен от Сената, преодолявайки последното си препятствие, след разгорещените дискусии за същината на реформата през последните три месеца.

Волатилността на финансовите пазари не само в САЩ, но и по целия свят, може да бъде висока през тази седмица и заради очакваните в петък резултати от стрес-тестовете на банките в еврозоната. От тях ще стане ясно в каква степен най-големите 91 кредитни компании са в състояние да преодолеят повторно влошаване на състоянието на икономиката и финансовите пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още