IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America поднесе поредната приятна изненада

Банката е постигнала 3,12 млрд. долара печалба, анализаторите очакваха по-слаби резултати

16:14 | 16.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Bank of America поднесе поредната приятна изненада

Американската банка Bank of America поднесе поредната приятна изненада на пазара. След като General Electric и Citigroup обявиха по-големи печалби, отколкото анализаторите очакваха, това направи и Bank of America.

Печалбата на финансовата институция за второто тримесечие на годината е 3,12 млрд. долара, или 27 цента на акция. Това е с 3,1 на сто по-малко от същия период на миналата година, когато печалбата беше 3,22 млрд. долара, или 33 цента на акция.

Приходите на финансовата институция обаче се понижават по-силно – с 11 на сто до 29,15 млрд. долара, съобщава Wall Street Journal.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 22 цента на акция и приходи в размер на 29,75 млрд. долара.

„Успяхме да подобрим капиталовите си позиции чрез неразпределената си печалба, а качеството на кредитите ни се подобрява дори по-бързо от очакваното“, посочва изпълнителният директор на банката Браян Моинахан.

От финансовата институция съобщават, че са постигнали печалба от операции с кредитни карти в размер на 806 млн. долара. Това е двойно по-малко от миналата година, тъй като по-ниските провизии са били компенсирани от силен спад на приходите.

Провизиите за лоши кредити са намалели от 13,38 млрд. долара за второто тримесечие на миналата година до 8,11 млрд. долара за същия период на тази. През първите три месеца на тази година провизиите бяха 9,81 млрд. долара.

В часовете за търговия преди старта на днешната борсова сесия акциите на Bank of America поевтиняват с 2,2 на сто до 15,02 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още