IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френските богаташи вече са вън от кризата

Шефът на LVMH е начело на списъка на френските богаташи с €22,7 млрд.

16:31 | 08.07.10 г.
Френските богаташи вече са вън от кризата

Собственикът на групата за луксозни стоки Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) Бернар Арно е най-богатият французин, следван от основателя на веригата хипермаркети Auchan Жерар Мюлиез и наследничката на групата L'Oreal Лилиан Бетанкур, сочи класацията на френския седмичник Challenges, цитирана от АФП.

Според информацията, публикувана на сайта на изданието, общото състояние на 500-те най-богати французи, които са забогатели от бизнес, се е увеличило с 25% за една година от 194 млрд. евро на 241 млрд. евро. Все още обаче този показател остава далеч от рекорда си през 2007 година от 280 млрд. евро.

За най-богатите 2010 е годината на излизане от кризата, подчертава Challenges. Изданието прави проучването всяка година и включва хора, които имат френско гражданство, а оценката на богатството им се извършва на база личното им имущество, произведения на изкуството, автомобили, яхти и самолети, припомня Bloomberg.

Бернар Арно с 22,7 млрд. евро заема първото място в класацията. През 2008 г. той беше изпреварен от Жерар Мюлиез и семейството му, които сега са на второ място с 19 млрд. евро.

Лилиан Бетанкур, която е на 87 години, е класирана трета с 17 млрд. евро.

В дъното на списъка на Challenges са седем души с по 50 млн. евро – тази година те са „най-бедните“ милионери. За сравнение през изминалата година богатството на поставените на последно място богаташи е била 40 млн. евро.

Общото нарастване на богатството се дължи на поскъпването на ценните книжа на компаниите на борсата, уточнява изданието.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:42 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още