IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се задържаха на близки до вчерашните нива

Няколко събития през тази седмица, включително успешното публично предлагане на испански дълг, са понижили тревогите за кредитната криза в Европа

23:21 | 18.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси се задържаха на близки до вчерашните нива

Щатските индекси се задържаха на близки до вчерашните нива в петък, след като данни на Caterpillar за добри продажби на машини в Азия окуражиха инвеститорите за растежа в региона, но тревогите в Европа продължиха да спъват пазара, пише MarketWatch.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,16 процента до 10451 пункта, като акциите на Caterpillar се повишиха с почти един процент, след като компанията обяви ръст от 38 процента на продажбите на машини в Азия през май, на годишна база. Тази новина насърчи оптимизма за Азия и особено за Китай, където усилията за поставяне на спирачки на растежа предизвикаха опасения за търсенето.


Търговци и анализатори посочиха, че няколко събития през тази седмица, включително успешното публично предлагане на испански дълг, са понижили тревогите за кредитната криза в Европа, в сравнение с настроенията от май. Все пак, финансовото здраве на стария континент е нещо, което инвеститорите продължават да държат под око, тъй като и най-малкият знак за нови проблеми би върнал волатилността на индексите, валутите и останалите активи.

„Хората, по скоро взимат под внимание събитията на пазара седмица за седмица, отколкото да си кажат, всичко е на ред, и да продължат”, казва Питър Буквър от Miller Tabak. „Спомнете си Гърция, за първи път привлече вниманието ни през ноември и после имаше няколко дълги периода, когато си мислехме, че всичко е наред.

Nasdaq Composite затвори с печалба от 0,11 процента до 2310 пункта, докато Standard & Poor's 500 се покачи с 0,13 процента до 1118 пункта, като загуби понесоха компаниите от сектора на здравеопазването, докато енергийните компании успяха да спечелят позиции.

Докато долара спечели спрямо еврото, той беше по-слаб спрямо японската йена. Цените на американските ценни книжа се понижиха, повишавайки доходността на 10-годишните ДЦК до 3,22 процента. Фючърсите за суров петрол се повишиха до почти 77 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още