IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДКЕВР: Очертава се газът да поскъпне от юли с 24-25 на сто

На тази база средно за страната ръстът на цената на топлоснабдяването ще бъде около 11 на сто

10:54 | 18.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
ДКЕВР: Очертава се газът да поскъпне от юли с 24-25 на сто

Към момента изчисленията на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) сочат, че най-вероятно природният газ от 1 юли ще поскъпне с 24-25 на сто, каза председателят на регулатора Ангел Семерджиев.

По думите му на основата на това поскъпване парното и топлата вода в София и Пловдив ще поскъпнат с около 15 на сто. Средно за страната ръстът на цената на топлоснабдяването ще бъде около 11 на сто.

Окончателното си решение за поскъпването на природния газ и топлоенергията ДКЕВР ще вземе на закрито заседание в края на месеца.

Булгазгаз поиска официално преди седмица поскъпването на газа за третото тримесечие да е с малко над 25 на сто. При отчитане обаче на недовзетия приход от началото на годината, на което Булгазгаз има право съгласно наредбата за ценообразуването на природния газ, поскъпването трябва да е към 40 на сто, по изчисления на компанията.

Преди няколко дни Семерджиев коментира, че поскъпването на газа ще бъде с поне 20 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още