IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jumbo ускорява инвестиционните си планове, включително и у нас

Три от планираните обекти ще са в Гърция, един в Кипър, а други два са предвидени у нас

15:15 | 14.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Jumbo ускорява инвестиционните си планове, включително и у нас

Гръцката верига за детски стоки Jumbo смята да ускори изпълнението на инвестиционните си планове, като отвори до края на 2010 г. общо шест магазина.

Три от новите обекти ще са в Гърция, един е планиран за Кипър, а други два ще бъдат отворени в България. Първоначалните планове на компанията бяха тези хипермаркети да бъдат отворени до юни 2011 г.

Това става ясно от изказване на изпълнителния директор на компанията Евангелос Вакакис в интервю за гръцки медии, цитирано от Reporter.gr.

Относно очакванията за настоящата финансова година Вакакис казва, че е възможен спад на продажбите от 7% спрямо 2009 г. Прогнозата се базира на очаквания за резултатите от продажбите в обектите, работещи най-малко от една година. Ако се включат и продажбите и на новите магазини компанията очаква ръст от 4%.

Според последните налични данни за финансовите резултати на компанията за деветте месеца до края на март тази година тя има печалба от 64,4 млн. евро. Върху резултата силно негативно влияние имаше наложеният от гръцкото правителство еднократен извънреден данък в размер на 10 млн. евро.

Запитан дали компанията наскоро е водила преговори за евентуална продажба на веригата, Евангелос Вакакис отговаря отрицателно. По думите му в момента е малко вероятно да бъде получена атрактивна оферта предвид настоящата икономическа обстановка.

В момента веригата има общо 45 магазина в трите страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още