IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 5 юни

09:05 | 05.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 5 юни

Трайчо Трайков уволни шефа на Агенцията за енергийна ефективност

в. Дневник

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков уволни изпълнителния директор на Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков, съобщиха от ведомството. Като причина за освобождаването е посочена нуждата от подобряване на работата на агенцията.

Постът на Ерменков временно засега ще заеме Кольо Колев, който е служител в Агенцията за енергийна ефективност. В четвъртък Министерски съвет освободи и зам.министърът на икономиката, с ресор енергетика Мая Христова.

Бойко стяга министрите, следи им командировките

в. Новинар 

Премиерът Бойко Борисов е на път да наложи сериозна дисциплина сред министрите. На последното заседание на Министерския съвет той отсича, че трябва да има строг контрол за командировките, тъй като по важни и основни точки докладвали заместник-министри. Гневът на министър-председателя бил предизвикан от факта, че на последното заседание не присъствали вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов. Коментарът на Борисов пък е направен, след като зам.-министърът на финансите Ана Михайлова докладвала за проекторешение за годишните разчети на извънбюджетната сметка на националния фонд към министъра на финансите.

Прокуратурата е сезирана за разрешителните за "Алея Първа"

в. Дневник

РДНСК – Варна и Варненската апелативна прокуратура са сезирани за издадените от община Варна разрешителни за построяването на 5 сгради на "Алея Първа", съобщи "Медиапул". Сигналите са подадени в четвъртък от неправителствената организация Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията (СОПА), което е сред най-активните неправителствени организации, протестиращи срещу проекта на "Холдинг Варна".

В писмата на СОПА до РДНСК се посочва, че община Варна е издала строителните разрешителни в нарушение на наложената още през 1997 г. забрана за строителство в тази част от крайбрежната зона на града. Сигналът е препратен и до апелативната прокуратура.

БНТ сама си поиска одит от Сметната палата

в. Новинар

Ръководството на Българската национална телевизия призова Сметната палата да планира одит на финансовото управление и контрол на телевизията за периода до приключване на мандата на настоящия генерален директор Уляна Пръмова. Няколко месеца преди да изтече вторият й мандат, тя поиска предсрочно да напусне поста. Поради тази причина Съветът за електронни медии (СЕМ) насрочи избор на нов генерален директор за края на юни или началото на юли.

В писмо до шефа на Сметната палата проф. Валери Димитров Пръмова обяснява, че молбата за одит е по повод изтичането на мандата й през септември и свързаната с това предстояща промяна на ръководството на телевизията.

Пускат 20 000 заявления дневно

в. Стандарт

Между 3500 и 4000 заявления се подават дневно на гише и по електронен път в Агенцията по вписванията, заяви изпълнителният директор Атанас Георгиев. Очакванията са в следващите 3 седмици до края на кампанията броят им да скочи до 5 пъти и да достигне 20 000 заявления дневно. Прогнозите на агенцията са да бъдат подадени около 200 хил. заявления за обявяване на годишни финансови отчети. Очакват се още 200 хил. заявления за пререгистрация на търговци и 150 000 заявления за вписване на промени във фирмите. До края на годината средно на ден трябва да се въвеждат повече от 3500 заявления. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още