IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен спад на щатските индекси след данните за заетостта

Силен спад беше отчетен и при цените на суровините, като петролът поевтиня с 3,4 на сто до 71,21 долара за барел

23:05 | 04.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Силен спад на щатските индекси след данните за заетостта

Щатските акции последваха спада на европейските, след като по-лошите от очакваното данни за заетостта в САЩ подновиха опасенията за забавяне на възстановяването на икономиката, предаде Bloomberg.

Индексът Standard & Poor’s 500 се понижи с 3,44 на сто до 1 065 пункта, а Dow Jones Industrial Average падна под нивото от 10 хил. пункта, след като загуби 3,16 на сто до 9 932 пункта. Nasdaq Composite се срина с 3,64 на сто до 2 219 пункта.

Силен спад беше отчетен и при цените на суровините, като петролът поевтиня с 3,4 на сто до 71,21 долара за барел.

Данните за заетостта заличиха печалбата от първата двудневна серия на ръст на S&P 500 от април насам. През май са били създадени 431 хил. нови работни места, което обаче се оказа доста под средните прогнози. Частните работодатели са добавили 41 хил. нови позиции при очаквания за около 180 хил., което разколеба доверието на инвеститорите във възстановяването на икономиката.

Силно негативно на пазарите подейства и изказване на говорител на унгарския премиер Виктор Орбан, че Унгария е в много тежка ситуация и вероятността да избегне просрочване на задълженията си е много малка. Това поднови опасенията за разпростиране на дълговата криза в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още