IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продава се: Най-скъпото имение на най-скъпия жилищен пазар в Америка

С офертната цена от 68 млн. долара имение в градчето Алпайн би могло да се превърне и в най-скъпата жилищна сделка на годината

13:46 | 04.06.10 г.
Продава се: Най-скъпото имение на най-скъпия жилищен пазар в Америка

Миналата година списание Forbes обяви градчето Алпайн в щата Ню Джърси, където медианната продажна цена на жилищата е 4,14 млн. долара, за най-скъпият жилищен пазар в Америка.

Бизнесменът Ричард Курц обаче е построил там ново имение, което да засенчи и най-пищните имоти в градчето, отстоящо на няколко километра от Ню Йорк, съобщи Wall Street Journal.

С площ от 2 787 кв. м, пететажното имение разполага с 12 бани, 19 спални, библиотека, бална зала, баскетболно игрище, киносалон и гараж за 11 автомобила. По план трябва да бъде завършено това лято и ще има също басейн със солена вода и тенис игрище. Винарната му пък побира близо 3500 бутилки и е достъпна само чрез софтуер за разпознаване на отпечатъци.

Вместо да се нанесе в имението обаче, Курц и съпругата му са решили да го продадат. Офертната цена е 68 млн. долара.

Към момента това е най-високата офертна цена за имот в Ню Джърси. Ако успее да се продаде за тази сума, може да се превърне в най-голямата продажба за годината.

Сегашният рекорд за най-скъпа продажба тази година е на ранчо в Колорадо, купено през април за 46,5 млн. долара. Предстои да бъде финализирана и продажбата на имение в квартал Бел Еър в Лос Анджелис за около 50 млн. долара.

70-годишният Курц е начело на Kamson Corporation, която притежава и управлява апартаменти в североизточните щати. Той обяснява планираната продажба с аргумента, че е глупаво да поддържа толкова голям имот за двама човека.

Досега един американски купувач и трима чужденци са огледали имението, обяснява брокерът в сделката, отказвайки повече подробности.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още