IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сменят Мая Христова като зам.-министър на икономиката и енергетиката

Марий Косев заема мястото на Мая Христова, която е освободена от поста

12:10 | 04.06.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Сменят Мая Христова като зам.-министър на икономиката и енергетиката

Марий Косев е новият зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Той е назначен на поста по предложение на министър Трайчо Трайков от 3 юни 2010 г., със заповед на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Марий Косев заема мястото на Мая Христова, която е освободена от поста заместник-министър.

Предложението се основава на необходимостта от по-ефективна работа в ресор „Енергетика”, както по отношение на концептуалните стратегически задачи - Енергийна стратегия на България и политика в сектор „Възобновяеми енергийни източници", така и в организацията на енергийните дружества, се казва в съобщението.

От всички, ангажирани с ресор Енергетика в МИЕТ, се очаква още по-ефективна работа по концептуалните стратегически задачи и в организацията на енергийните дружества, казват от МС.

В последните месеци неведнъж Мая Христова се разминаваше в изказванията си с тези на министър Трайчо Трайков - например относно евентуалната борсова приватизация на дружества от енергийния сектор.

Марий Косев досега е финансов директор на НЕК ЕАД. В миналото е бил главен изпълнителен директор на БМ Лизинг АД, както и кредитен експерт в Българо-американския инвестиционен фонд и Българо-американската кредитна банка. Работил е и като координатор на програмата за икономическа реформа във фондация „Отворено общество”. Има магистърска степен по мениджмънт от London School of Economics and Political Science. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
орк
преди 14 години
май ще има промяна в отношението към АЕЦ Белене
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
lio58
преди 14 години
И какво ще стане с енергийната стратегия, която Мая Христова обеща до края на юни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още