IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Три големи вестника ще позволяват статиите им да бъдат четени онлайн за 20 цента

New York Times, Wall Street Journal и Washington Post ще си сътрудничат с холандски старт-ъп, за да заменят месечния абонамент с единично плащане

16:58 | 12.03.15 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Апликацията Blendle. <em>Източник: Blendle</em></p>

Апликацията Blendle. Източник: Blendle

Холандският старт-ъп Blendle, който има 200 00 потребители в региона, популяризира платформа, която позволява правенето на микроплащания за индивидуални статии във вестници и списания. Системата заменя досегашната практика да се изисква регистрация в сайта и месечна такса. Сега обаче нещата стават много по-интересни, пише BusinessInsider.

The New York Times (който също така е инвеститор в Blendle), The Wall Street Journal и The Washington Post са се записали като участници в платформата.

Това са сериозни новини. До този момент само холандски издания можеха да се запишат в Blendle. Компанията успя да убеди практически всички големи издатели на вестници и списания в Холандия да се включат. Досега шансовете за разрастване бяха ограничени, тъй като съдържанието бе ограничено само до холандски език.

Основателят на Blendle Александър Кльопинг твърди, че “За нас е голяма чест, че три от най-важните вестници в света ще започнат работа с нас“.

В началото на тази седмица на конференцията Digital Media Strategies в Лондон, Кльопинг намекна, че Blendle търси начин да се разшири във Франция или Германия. Новите партньори на Blendle потвърждават, че платформата ще се разширява на международния пазар тази година.

Ето как работи платформата: потребителите се регистрират за Blendle и вкарват данните на кредитната или дебитната си карта само веднъж, в началото на регистрацията. След това те си създават нюзфийд с истории по темите, които ги интересуват. Когато натиснат заглавието апликацията/уебсайтът взема малка сума. И – най-интересната част от цялата сделка – ако читателите не харесат статията, те могат да получат моментално парите си обратно, стига да предоставят обратна връзка.

Средно цената на статия е 20 цента, съобщава Blendle. Цената на статия се определя от издателя. Blendle не е дал детайли как ще се дели печалбата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Че то печатните им издания отдавна са в трета глуха!Това реклама ли е?Да хукнем да ги търсим из интернет!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Натрий
преди 9 години
Айде честито! А от септември и в България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още