IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предварителните заявки на туристи от Русия и Украйна са почти нулеви

Рано е да се каже какъв брой туристи можем да очакваме от Сърбия, Македония и Турция, тъй като гостите от тези държави се влияят много от това дали има сняг

18:35 | 30.11.14 г. 5
Предварителните заявки на туристи от Русия и Украйна са почти нулеви

Очакваме спад на туристите от Русия и Украйна, защото предварителните заявки са почти нулеви. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Калин Драганов, член на Управителния съвет на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

По думите на Драганов тази година никой не планира чартърни полети и обясни, че ще се разчита основно на редовните линии от полети, като това ще доведе до значително по-малък брой туристи от Украйна и Русия.

„Руските туристи ще са по-малко заради фалита на повече от 10 туроператора през лятото и есента на тази година. Те избягват да използват руските туроператори и предпочитат да си правят директни резервации. Но разбира се когато няма самолети – няма и туристи”, каза Калин Драганов.

Той добави, че още е рано да се каже какъв брой туристи можем да очакваме от съседните ни страни - Сърбия, Македония и Турция, тъй като гостите от тези държави се влияят изключително много от това дали има сняг.

Драганов посочи, че страната ни не очаква много туристи от Израел, тъй като миналата година броят на израелските гости е бил почти нулев.

„Всички фирми, които планираха чартърни полети, ги отмениха, а тези, които дойдоха по редовните линии, бяха много малко”, каза Калин Драганов.

Той обаче заяви, че към момента няма някакви обективни причини, поради които да очакваме спад в броя на румънските туристи.

„За съжаление, на западните пазари като Холандия, Германия не очакваме да има раздвижване на броя на туристите. Последните години показват, че хората от тези страни, които идват в България, са единици”, каза още Калин Драганов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Хайде, ако обичаш намери от къде да внесем туристи с обноски, които да оставят тези кинти в икономиката ни, които руснаците оставят и тогава да заставаме на толкова принципни позиции, кои приходи са ни излишни ! И аз знам, че е на теория е мн по-добре да си богат и здрав от колкото болен и беден. Туризма пряко осигурява заетост на 130К души, а индиректно заетостта, която генерира е поне с двойна численост и ако смяташ, че това не удар по икономиката и въобще стабилността на страната си увредено зрение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 4
draifuss
преди 9 години
Бях олинклузив на почивка и всичко беше ок. докато дойдоха руснаците.Стана страшно бяха като термити изяждаха и изпиваха всичко в промишлени количества.Редяха се за закуска още от 6,30 сутринта и направиха бой помежду си за храна.Смесваха и пълнеха чиний с абсолютно всичко което имаше и ядяха като скотове.Нещо страшно са.От хотела се оплакваха, че били с големи претенций а иначе тотални живтони и *** и изгонили германските туристи, които не свикнали на ***.Повече чуя ли, че има някъде руснаци бягам през глава от тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 1
SSIW
преди 9 години
Мдааа, след държавата, ТуризЪмът е този, който плаща заплати на най-много хора в БГ ... много, много лоша работа се очертава ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
Илко
преди 9 години
Този сезон беше мн слаб , следващия значи още повече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
deant
преди 9 години
Ми най-накрая чуждите туристи се усетиха, че тука може да е евтино, но пък си е пълна ***. За руските туристи предполагам русофобите ще са много доволни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още