IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поне 137 депутати ще подкрепят новия кабинет в пленарната зала

Предвидено е решенията в МС да се взимат с консенсус, а ако няма съгласие, да се водят консултации и преговори

08:09 | 07.11.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Поне 137 депутати ще подкрепят новия кабинет в пленарната зала

Очаква се поне 137 депутати да подкрепят в пленарната зала новия кабинет - от ГЕРБ и Реформаторския блок, които от вчера са в официална коалиция, и от Патриотичния фронт и АБВ, които обявиха подкрепа за кабинета и ще са част от новото мнозинство.

До неговото съставяне се стигна вчера след десетки часове разговори и совалки между четирите формации в новия парламент след изборите на 5 октомври.

След като новите министри положат клетва пред депутатите, всеки от тях ще поеме поста от предшественика си по министерства. 

Церемонията по приемственост в изпълнителната власт ще се проведе  в Гранитната зала на Министерския съвет около 11 часа, след като Народното събрание утвърди структурата и състава на новото правителство. Тогава служебният премиер Георги Близнашки ще "предаде" властта на новоизбрания Бойко Борисов.

Кабинетът "Борисов 2" ще има четирима вицепремиери и 17 министерства.

В коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ е предвидено решенията да се взимат с консенсус, а ако няма съгласие, да се водят консултации и преговори между партньорите до намиране на решение.

Патриотите и АБВ ще подкрепят кабинета, но си запазиха правото на различна позиция. Очаква се всяка седмица четирите формации да провеждат общи заседания.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 07.11.14 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
aldy
преди 9 години
Боко стана генерал с помощта и благословията на Сокола. До момента освен словесни къчове и косъм не е паднал от главата на някой фес. Но всичко се разиграва без много видимост. А словесната пушилка е за лековерните "***".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
MZ/X
преди 9 години
Историческото постижение на този кабинет ще бъде изолирането на ДПС от властта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още