IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консултативен съвет ще работи по нов Закон за храните

Вече са направени промени в защита на българските производители в различни наредби, които са подадени за нотификация

11:53 | 23.03.15 г. 1
<p>
	Министърът на земеделието Десислава Танева взе участие в дискусия в защита на родното производство на храни.<em>&nbsp;БТА</em></p>

Министърът на земеделието Десислава Танева взе участие в дискусия в защита на родното производство на храни. БТА

Консултативен съвет към агроминистерството ще изработи проект на нов Закон за храните. В него ще участват представители на министерствата на икономиката, на здравеопазването и на финансите. Това съобщи на дискусия за храните министърът на земеделието Десислава Танева.

Този консултативен съвет ще прегледа цялата нормативна уредба за правилата, по които функционират предприятията, уточни тя.

Министърът заяви, че вече са направени промени в защита на българските производители в различни наредби, които са подадени за нотификация, за различни типове производители на храни.

Държавата още е длъжник по отношение на равнопоставеността на пазара, заяви министърът. Тя очаква предложения, които могат да доведат до това всички производители и оператори на пазара да бъдат равнопоставени, а пазарът – прозрачен.

Министърът неколкократно припомни, че сме част от общия европейски пазар и инвестициите в сектора трябва да са резултат от маркетингови анализи. Подкрепата с евросубсидии е насочена в посока да се стимулира производството на продукти, които биха имали добър пазарен прием, заяви тя.

Даваме си сметка, че работим на общ отворен пазар. Но ако не са равни условията, българските фермери и преработватели нямат никакъв шанс. Шансовете на българските производители намаляват и причините са комплексни, заяви Лукан Луканов, председател на Съюз "Произведено в България".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
data
преди 9 години
Затворете малоумната "Агенция по храните " !Тази вредна институция ограничава конкуренцията и води до монополизиране на пазара ! Агенция която се интересува не от качеството на храните , а само от това в какви условия се произвеждат е вредна за обществото и води до трайно изкривяване на пазара на храни в България !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още