IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГКПП Лесово отново работи

Митническият контрол е поет от специално формирани екипи от други гранични пунктове

17:10 | 02.11.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Движението през ГКПП „Лесово” е възобновено, съобщават от прокуратурата.

Пропускането на автомобилите е започнало към 15 часа, а митническият контрол е поет от специално формирани екипи от други ГКПП.

Акция на ДАНС и прокуратурата затвори тази сутрин пункта. При операцията са арестувани митничари. По първоначални данни става въпрос за корупционна схема. Задържани са всички служители от нощната и от дневната смяна на граничния пункт, съобщиха от прокуратурата.

Това е наложило и затваряне на граничния пункт поради невъзможност да се осигури митнически контрол на преминаващите границата автомобили и хора.

Операцията, която е разпоредена и координирана от главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев, е започнала в 23.30 ч. снощи. Разследването е за корупционни действия, осъществени от служители на агенцията "Митници" в ГКПП "Лесово".

Ръководството на агенцията и директорът й Ваньо Танов са оказали пълно съдействие на разследващите, посочват от прокуратурата.

В хода на разследването към момента са извършени претърсвания на над 40 адреса (служебни помещения в ГКПП и домашни адреси), проведени са и множество разпити и разпознавания от агентите на ДАНС и прокурорите, иззети са пари в левове и различна чужда валута (евро, щатски долари, турски лири и др.).

От прокуратурата обявиха, че подробности за акцията ще бъдат съобщени утре.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Абе я кажете откъде знаете че прокуратурата няма доказателства?Там ли работите или сте един от несправедливо заклещените митничари?Или просто ги защитавате защото този източник на нелегални приходи е много важен за ДПС?Ясно е че махаме чуждите за да сложим наши, обаче какво толкова са ви мили тези престъпници, освен ако не сте от тях или не работят за вас, разбира се?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
toto 2
преди 9 години
Май щеше да има наблюдаващи от ЕК и явно е нужно представление
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
alexx
преди 9 години
Митничарите били натръшкани по земята с белезници на ръцете. Кому е нужен такъв екшън по цветановски, не е ясно. После прокуратурата пак ще се омаже и няма да има нито един осъден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още