IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ отказаха да ходят на консултации при Радев

Президентът Румен Радев не може да бъде легитимиран като обединител, твърди заместник-председателят на организацията Даниел Митов

09:52 | 23.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Десислава Атанасова. <em>Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ&nbsp;</em></p>

Десислава Атанасова. Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ 

Втората по резултат от изборите политическа формация ГЕРБ-СДС няма да участва в днешните политически консултации при президента Румен Радев. За това съобщи в парламента председателят на парламентарната група Десислава Атанасова.

„Считаме, че вече многократно беше нарушен диалогът“, заяви Атанасова, според която вече се водели разговори между другите парламентарни групи за съставяне на кабинет, заради което втората по големина група в парламента не вижда смисъл да участва.

От своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов заяви, че президентът Радев е разединил тежко българската нация.

„Ние смятаме, че не може да бъде легитимиран като обединител. Господин Радев наруши този принцип, раздели българската нация и в момента няма как да започне да ни обединява“, подчерта Митов.

Според него държавният глава трябва да плати цената за това разделение на предстоящите президентски избори.

„Радев назначи служебен кабинет, когото лично инструктира да участват пряко и директно в предизборната кампания като се опитват да дискредитират клевети срещу една единствена коалицията – ГЕР/СДС“, подчерта Митов.

„За ГЕРБ е чест да нямат нищо общо с това, което случва, да бъдат изолирани и ограничени от това, което се случва - от абсолютно различните като цели и идеология политически сили“, поясни Томислав Дончев. По думите му ГЕРБ ще изпълнят най-съвестно ангажиментите си към хората. „Да събереш политически субекти, които нямат нищо общо помежду си, нямат програма и няма нищо общо с принципите. Ние ще бъдем горди да бъдем опозиция“, каза още Томислав Дончев.

По-рано днес първа консултация проведе победилят в изборите - "Има такъв народ".
"Има много несъвместими точки в програмите с другите партии, които са поканени за разговори от "Има такъв народ", коментира зам.-председателят на партията Тошко Йорданов по време на започналите консултации при президента Румен Радев. Той добави обаче, че има общи цели, които ще позволят създаването на стабилно мнозинство, дори и да е плаващо по някои политики, стига партиите да преглътнат своите "партийни пристрастия".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още