IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергийното министерство не установи нарушения при отчета на електромерите

В последните дни на 2014 година се появиха съмнения, че отчетният период е повече от 31 дни

16:05 | 07.01.15 г.
Енергийното министерство не установи нарушения при отчета на електромерите

Проверката на енергийното министерство показа, че електромерите се отчитат в срок. В над 99% от случаите това е станало в рамките на законово установения срок от 31 дни. Под 1% от отчитанията са станали не по-късно от 35-я ден, допълват от пресцентъра на Министерския съвет.

Припомняме, че сметките за ток бяха тема на дискусия между министрите в последното заседание на кабинета за 2014 година.

Тогава премиерът Борисов възложи проверка на сигнали, че електроразпределителните дружества са отчитали електромерите за по-дълъг период от предвидения в нормативната база.

И трите дружества категорично отрекоха да има нарушение на правилата. Много малък процент от сметките са с по-дълъг период, като причината е ограничен достъп до електромера, както и усложнена зимна обстановка, която е блокирала пътища към по-малки населени места, обясниха тогава ЕРП-тата.

Дружествата обещаха още и схемата за отчет на електромерите да бъде спазена и по време на празничните дни. Компаниите изпълниха ангажимента си и създадоха такава организация на работата, потвърждава днес енергийният министър Теменужка Петкова.

Тя коментира още, че Министерството на енергетиката ежемесечно ще следи как се извършва отчитането на електромерите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още