IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България все още не е разпознаваема като целогодишна туристическа дестинация

Според министъра на туризма Николина Ангелкова предстои изключително много работа в тази насока

18:26 | 22.06.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
България все още не е разпознаваема като целогодишна туристическа дестинация

Според министъра на туризма Николина Ангелкова предстои изключително много работа, за да се направи България разпознаваема като целогодишна туристическа дестинация и държава, която на всяка цена трябва да се посети. Това заяви тя днес пред журналисти, обобщавайки резултатите от срещата-дискусия в Благоевград, в която участва, предава БТА.

На нея бяха обсъдени възможностите за развитие на туризма в страната и в района и най-вече за популяризиране на "Бранд България". Срещата, както поясни министърът, е първата от поредицата дискусии за това как да се рекламира страната.

Николина Ангелкова смята, че се работи в правилната посока по отношение на туристическото райониране, за да може да се обединят максимално усилията и на общините, и на бранша, и на неправителствения сектор за създаването на силен регионален маркетинг.

Министърът изрази удовлетворение от това, което правят регионалните и местните власти в района. Тя приветства и усилията на кмета и на общинската управа в Благоевград за превръщането на града в туристически център.

Министър Ангелкова е впечатлена от факта, че до 2011 г. в Благоевград не е имало никакви проекти в сектор "Туризъм". Сега те са изключително много и тя не съжалява, че Благоевград е избран за център на туристически район "Рила-Пирин" - един от деветте в страната.

Министърът подчерта, че Банско способства отново зимният сезон да бъде изключително успешен за България и за постигнатия ръст от 8% в национален мащаб. Ангелкова бе категорична, че най-екологичният и "зелен" транспорт в планината са лифтовете и това тя каза, коментирайки повдигнатия отново от кмета на Банско въпрос за необходимостта от втора кабинкова въжена линия и уплътняване на скизоната в пиринския курорт.

Ангелкова заяви, че Министерството на туризма акцентира и върху културно-историческите забележителности, като посочи, че един от осемте маршрута за популяризирането им - "Струма", е свързан с Благоевградска област.

По време на дискусията тя обърна внимание и на законодателните промени, инициирани от министерството, насочени към облекчаване на административните процедури за заетите в туристическия бранш, както и към развитие на туристическата инфраструктура. Министърът очерта също възможностите да се кандидатства с проекти и финансирането им с евросредства по оперативните програми за периода 2014-2020 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
ggmiho
преди 9 години
Сайта на БГ туризма bulgariatravel.org е зациклил от 27 февруари - профила във facebook на националния туристически портал bulgariatravel.org също НЕ Е ОБНОВЯВАН от 27 февруари, а вие очаквате компенсиращи кампании :))))) Няма как да се компенсират спадовете този сезон и това Министерство на туризма стана като бившето Министерство на инвестиционното проектиране /дори е и в същата сграда/ никои не знае какво се прави там, назначени са куп некадърници, а най-скъпия сайт на туризма дори никой не го поддържа и това на никой не прави впечатление..........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
А трябва! Пиенето е евтино ЦЕЛОГОДИШНО!Аз не мога да разбера, що не завъртят като реклама на България по международните телевизии менюто средно статистическа българска кръчма. Хващам бас че няма да можем да смогнем на летище "София"П.С. и директен полет до Хелзинки трябва да се пусне :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още