IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Превърнахме няколко стотин километра ливади в магистрали и съоръжения

Премиерът инспектира строителството на Южната дъга на Околовръстния път на София

13:31 | 16.02.20 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Правителствена пресслужба</em></p>

Снимка: Правителствена пресслужба

„Няколко стотин километра ливади сме ги направили на магистрали и съоръжения. След един месец ще видите колко работа ще е отметната, като пчелички са. Това ще облекчи и Цариградско шосе“, каза премиерът Бойко Борисов, след като инспектира строителството на Южната дъга на Околовръстния път на София.

Отсечката трябва да свърже квартал "Младост" с магистрала "Тракия". 

"Това сме обещали на софиянци – метрото, третия лъч, и да затворим двете дъги. Ако е било лесно, да го бяха направили едно време. Аз не мога да си представя да не го направим", допълни Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Той беше придружен по време на инспекцията от финансовия министър Владислав Горанов, министъра на икономиката Емил Караниколов и заместник-регионалния министър Николай Нанков.

Премиерът специално обърна внимание на мерките за безопасност и разпореди да бъдат изпратени патрули на КАТ на обекта, за да бъде повишена сигурността на трафика около строящия се участък след вчерашния инцидент, при който двама работници загинаха по време на строителни дейности на автомагистрала „Хемус“ край търговищкото село Буховци.

Общата стойност на проекта е близо 143 млн. лв., а дължината на трасето е 6 км. Срокът за проектиране и изграждане на пътния участък е общо 910 дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни за изпълнение на строително-монтажни работи. Археологическото наблюдение се осъществява от Националния археолочиески институт и музей на БАН. Въведена е временна организация на движението, извършени са всички земни работи и предстои подготовка по изграждането на инженерни мрежи, съобщават от правителствената пресслужба.

В рамките на инспекцията министърът на икономиката Емил Караниколов докладва за дейностите по решаването на проблема с водата на Перник. „Работи се на помпената станция, на резервоара и в населените места. 3,5 км тръби са реално сложени. Днес ще пуснем пътя Голямо Бучино – Перник, както сме обещали. Язовирът се пълни много добре“, заяви Караниколов и добави, че изграждането на водопровода ще помогне много на града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 8
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Болницата на китайците е комплекс от военно-полеви съоръжения/постройки, извадени от склада и сглобени.Аре, опорките на Бузлуджа, другарко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 4
serafima
преди 4 години
Не ви ли омръзна отдавна от тези фукни и дезинформации на премиера? Ще разведря обстановката с виц по наше време - след като китайците построиха болница за поразените от коронавирус за 48 часа, да ги поканим тук да постоят магистралата Хемус през уикендна си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 1
Shadow1
преди 4 години
Когато пишете какъв е срока за изграждане на даден обект, може ли да пишете и от коя дата е започнал да тече за да имаме читателите някаква полза от тази информация? Защото сега пише 910 дни срок, но от вчера ли тече, от преди 2 години ли...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още