IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Целта на пенсионната реформа е да има добра доходност

Управляващите не искат да създават напрежение, а да има гаранции, че хората ще си получат пенсиите, заяви премиерът

11:12 | 20.01.15 г. 14
Борисов: Целта на пенсионната реформа е да има добра доходност

Целта на пенсионната реформа е да има добра доходност, заяви премиерът Бойко Борисов днес по време на Деветата среща на бизнеса с правителството.

Той коментира, че „два-три фонда са добре, другите трябва да се дисциплинират – да бъдат конкурентоспособни, да има добра отчетност“.

Премиерът подчерта, че управляващите не искат да създават напрежение, нито на пазара да влязат нови фондове, а да има гаранции, че хората ще си получат пенсиите.

Борисов каза още пред бизнеса, че е умерен оптимист как се събират приходите в сравнение с миналия януари. По думите му първостепенна задача на службите е борбата с ДДС измамите, с укриването на данъците и сивия сектор.

Задачата им била да съберат с до милиард лева повече и ако това се случи, според Борисов ще може да се свърши доста работа.

Премиерът обеща земеделците да получат субсидиите си навреме, но подчерта, че няма да отстъпи за ведомствените бензиностанции, „защото нито са свързани с НАП, нито има отчетност“.

Борисов съобщи още, че парите, които се изплащат на вложителите в КТБ, са 20-30 млн. лв. дневно. По думите му трябва да се направят изводи защо е допуснато случилото се с КТБ, но подчерта, че всяко правителство е длъжно да подкрепи банковата система.

Премиерът каза, че 25 млн. евро от еврофондовете ще бъдат прехвърлени за следващия програмен период. Това е много ярък жест към това правителство, оцени Борисов.

По думите му предстоящите местни избори ще бъдат голямо изпитание. Борисов обаче изрази надежда, че „ще успеем да демонстрираме, че сме израсли“.

Пред бизнеса той заяви още, че силата на България е в това да се консолидират всички и да работят за успеха. Колкото по-малко се делим, толкова по-добре, заяви Борисов.

Според него само направеното през последните два месеца си е заслужавало усилията.

Борисов посочи, че страната ни е подложена на силен натиск и това са разбрали партньорите ни от ЕС след изявлението на руския президент Владимир Путин от Турция, когато обяви прекратяването на проекта за газопровод „Южен поток“.

Министър-председателят каза, че като „минат емоциите“, ще преговаряме с Турция и с ЕС България да остане в транзита на газ с газовия хъб, който властта предлага или по друг начин. Премиерът подчерта, че е оптимист за залежите на газ у нас в блоковете в акваторията на Черно море.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 5 rate down comment 2
крас
преди 9 години
СПОРЕД БОРИСОВ "страната ни е подложена на силен натиск" ОТ ПУТИН ЗАРАДИ ЮЖЕН ПОТОКНе България, а Борисов в момента се пържи като риба в тиган!В периода 2010-2012 год. БОРИСОВ подписа с "приятеля" си ПУТИН три ДВУСТРАННИ договора за ЮП.Под претекст, че трябва да се изпълни някакво несъществуващо ЕВРОПЕЙСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, Борисов вкара в тези двустранни отношения и трети страни от ЕС предявяващи претенции не само върху обещаната собственост на тръбата , но и в/у газта която трябва да е не само РУСКА , но и АЗЕРСКА!С двуличието си БОРИСОВ си създаде един сериозен враг в лицето на Путин! Знаейки какви могат да бъдат последствията в личен план, Борисов се обърна за помощ към САЩ , които в момента ще охраняват ОХРАНИТЕЛЯ Борисов и ще го пазят от Путин!ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ ДВУЛИЧНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА БОРИСОВ НЯМА ДА БЪДЕ ПОДМИНАТО ОТ ПУТИН С МАХВАНЕ НА РЪКА.Знаем как бяха отстранени противниците на Путин и предполагам, че същите методи ще бъдат приложени и към Борисов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 10 rate down comment 0
Ricco
преди 9 години
"Колкото по-малко се делим, толкова по-добре, заяви Борисов."---------------Само дето точно политиците са тези, които делят хората чрез законите, които приемат. Защо например има категория "държавни служители" и привилегии за тях? Защо е това деление - не може ли всички да работят по един и същ закон? Това даже и противоконституционно (по чл. 6). А колко пък други закони има които по неявен начин вкарват разделение като поставят изисквания, които някои хора могат да изпълнят, а други не. Така че, ние СМЕ разделени (и то много разделени) и трябва да сме наясно с това. ...А приказките за разни обединения и обединители (на нацията) са само за маса и за пред телевизора, кога Гришо бие на тенис. Реалността е друга и зависи изключително много от законите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 14 rate down comment 3
misanthrope
преди 9 години
За фондове ошушкани не знам дали има. Дали има загуби за фондовете от КТБ- сигурно.Знам обаче че има ошушкан НОИ и то няколко пъти за последните 25 год.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 9 rate down comment 6
misanthrope
преди 9 години
И да, ЗА ТОВА иска да са в НОИ за да НЯМА ОТЧЕТНОСТ!Щото дейността на фондовете е строго регламентирана и регулирана законово и надзиравана от КФН а НОИ е " Куче влачи диря няма"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 17 rate down comment 6
misanthrope
преди 9 години
КО?"да се либерализира пазара и да влезе и държавата,"Доживях и това да чуя, че либерализирането на пазара става чрез... ВЛИЗАНЕ НА ДЪРЖАВАТА!Загудах се. Абе стига глупости че ще умра от смях.После, какво и пречи на държавата да си създаде фонд И БЕЗ ЗАКОНОВИ ПРОМЕНИ? Какъв е проблема да има "ПОД Умен БойкоМента" ЕАД със 100% държавна собственост? Не мисля че има законова пречка за това. ОБАЧЕ Баце иска паретата да влезат в НОИ а се праи на ощипан и той като вас, демагози. Избор имало било. Като гледам как биете минуси на всеки разумен коментар, явно ГЕРБ пропагандата е наизлязла днес
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 0
krasssen
преди 9 години
Има ли ошушкани пенсионни фондове до момента и има ли пометени тяхни активи в аферата КТБ ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 10 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
"да има добра отчетност.Абе къде е Мавродиев бе? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 11 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Човека ти казва каква е ЦЕЛТА! Не как ще се постигне, нито дори ДАЛИ ще се постигне :D:D:DИмаше такъв виц на времетоНа един поп му откраднали колата заедно с попадията и багажа вътре.Дошла полиция и го питала дали знае номера на колата, а той казал"Аз номера го знам-ще таковат попадията, ама с багажа какво ще стане?"Та и ние така - целта я знаем - да откраднат парите ама с пенсиите какво ще стане?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 15 rate down comment 2
redcretin
преди 9 години
Абсолютно вярно, ще има отлична доходност ... но не за пенсионерите а за тия които ще отмъкнат пак парите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 7
Repoman
преди 9 години
Така е, обаче пак си вързан да си в някой от всичките УПФ-та. Друго е да се либерализира пазара и да влезе и държавата, ако искаш частно, ако искаш държавно. Да се даде свободата на хората да избират, а те какво ще изберат си е тяхно решение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още