IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: Европейски туроператори пренасочват туристи към България

До края на юли ще бъде приета национална програма за реклама на туризма за 2016 г.

11:25 | 10.07.15 г. 2
Ангелкова: Европейски туроператори пренасочват туристи към България

Големи европейски туроператори пренасочват туристи, които са планирали почивки в Тунис и региона, към България. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред БНТ.

Ангелкова уточни, че в разговорите си с големите туроператори в Европа е получила уверението, че те сега пренасочват и към България голяма част от потока туристи, които са били планирали почивка в Тунис и региона. България е сигурна и конкурентна дестинация, мотивира се Ангелкова.

„За нас е изключително важно в Гърция да има икономическа и финансова стабилност, важно е нашите съседи да са добре, защото сме съседи и партньори“, каза Ангелкова. По думите й се наблюдава преориентиране към нашите курорти и на част от българите, които са искали да почиват в Гърция.

Относно бъдещата реклама на туризма ни за следващия сезон Ангелкова посочи, че в момента се разработва стратегия и до края на годината ще бъде готов конкретен план за действие към нея. Според министъра сега се уточнява кои са ни най-важните целеви пазари, кои са генериращите пазари, къде ще сме след 5 или 10 години и кои са стъпките, които последователно трябва да спазваме. Досега беше хаос без визия, коментира тя.

До края на юли ще бъде приета национална програма за реклама за 2016 г. Тогава Министерството на туризма ще стартира и стратегическо партньорство с големите туроператори за сезон Лято 2016 г. Сега е времето да готвим следващия сезон, за да търсим резултати догодина, твърди Ангелкова.

„Рекламата ще стартира още от ноември-декември. Отделно ще имаме целева реклама във всичките ни важни европейски пазари – телевизионна и печатна, събития и журналистически турове на място“, допълни министърът.

Като част от рекламата на България ще продължим да правим туристически панаири на открито и в други европейски столици подобно на инициативата, проведена наскоро в Париж, допълни тя.

Ангелкова потвърди, че политиката на министерството е да се фокусира върху привличането на европейските пазари, Индия и Китай остават за нас далечни перспективни пазари, но трябва да се работи и в тази посока, допълни тя.

По казуса с фирмата “Гъливър травъл” Ангелкова коментира, че министерство е взело мерки срещу нея, сезирало е Комисията за защита на конкуренцията още миналата година, тъй като имала много нарушения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 2
ert
преди 9 години
Летен туризъм в БГ - кратка история за мазохисти :)Тази година може и да залъжат някой да се прехвърли насам, догодина като ми плъзне с още по-голяма сила реномето ни, трудно ще намерим нови будали за море у нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Hahoto
преди 9 години
За летния туризъм към момента се отчита около 20% спад, призна ресорният министър Николина Ангелкова. Тя заяви, че страната е изправена пред труден сезон.Това преди 3 дни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още