IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продуктите по схемата „Училищен плод” ще се купуват от местни пазари

Приемът на документи започва на 17 август

13:27 | 11.08.15 г.
Продуктите по схемата „Училищен плод” ще се купуват от местни пазари

Плодовете и зеленчуците, които ще се предлагат по схемата „Училищен плод”, ще трябва да бъдат доставяни чрез местни покупки или от местните пазари. Изключение се прави само за вносните цитрусовите плодове и бананите.

Приемът на документи за подпомагане по схемата за 2015/2016 г. започва на 17 август и ще продължи до 23 септември 2015 г., съобщи Държавен фонд „Земеделие“.

Заявленията се подават в областните дирекции на Фонда, предвиденият бюджет е 14 млн. лева.

Очаква се от схемата да се възползват 480 000 деца от детските градини и ученици до IV клас. На всяко дете се полагат свежи плодове и зеленчуци на обща стойност 27,29 лв., без ДДС. Стойността на една порция остава непроменена  – 0,68 лв. без ДДС.

Изменена е обаче наредбата, по която се администрира схемата. Освен новото изискване за местните пазари, промени има и при документите за кандидатстване, както и при начина на предлагане на плодовете и зеленчуците.

По схемата могат да кандидатстват учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общини с учебните заведения на тяхната територия.

Схемата ще се прилага от 15 септември 2015 г. до 31 май 2016 г. в цялата страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още