IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на HSBC нарасна, но остана под очакванията

Финансовият резултат бе засегнат, след като банката бе принудена да задели 1,7 млрд. долара за покриване на еднократни разходи

13:06 | 03.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на HSBC нарасна, но остана под очакванията

Британският кредитор HSBC Holdings PLC публикува по-слаби от очакваното тримесечни резултати, след като бе принуден да задели около 1,7 млрд. долара за покриване на еднократни разходи, включително 378 млн. долара за разрешаване на спор по обвинения за манипулиране на валутните пазари.

Коригираната печалба на компанията преди облагане с данъци е намаляла с 12% до 4,4 млрд. долара за тримесечието от 5 млрд. долара преди година, предава MarketWatch. Коригираните приходи пък са достигнали 15,58 млрд. долара.

В допълнение към обвиненията, които костваха на HSBC 378 млн. долара, банката трябваше да плати и 701 млн. долара за компенсиране на клиентите за предоставяне на нискокачествени финансови продукти и 550 млн. долара по споразумението с Федералната строителен финансов орган. Разходите за преструктуриране пък достигнаха 68 млн. долара.

Нетната печалба на дружеството отчете повишение до 4,53 млрд. долара от 3,2 млрд. долара преди година поради спада на лошото кредитиране.

Банката заяви, че продължава да обсъжда с Агенцията за финансово поведение (FCA) "предложената резолюция от разследването на валутния пазар по отношение на системите и механизмите за контрол, отнасящи се до една част от бизнеса със спот форекс в Лондон".

Няколко други банки, в това число Barclays PLC и Royal Bank от Scotland Group PLC, вече предприеха подобни мерки в последните седмици.

FCA ще се стреми да достигне до споразумения в рамките на седмица с всичките шест банки след 18-месечното им разследване на валутните пазари. Потенциалните договорки с кредиторите са отделени от текущи разследвания, провеждани от други власти по света по обвинения в опит за манипулация на валутните курсове и обмен на информация между посредниците.

Вижте още интересни новини и видео материали в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още