IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия подозира Албания в незаконен реекспорт на европейски плодове

Албанският износ на кайсии, череши и праскови се е увеличил значително от началото на забраната за внос на храни от ЕС в Русия

17:00 | 13.11.14 г.
Русия подозира Албания в незаконен реекспорт на европейски плодове

Руската агенция за ветеринарен и фитосанитарен контрол („Россельхснадзор”) подозира Албания в незаконен реекспорт на европейски плодове.

Припомняме, че от лятото на тази година Русия забрани вноса на храни и селскостопански продукти от ЕС в отговор на западните сакнции срещу страната.

От тогава износът на кайсии, праскови и череши от Албания към Русия се увеличава четири пъти спрямо данните за 2013 година. Това е повдигнало подозренията на руските власти и при проверката на част от документацията е имало признаци за фалшификации, пише руската агенция ТАСС.

„Россельхнадзор” очаква до седмица отговор на запитванията си, изпратени до албанските власти. Ако подозренията за незаконен реекспорт се потвърдят, може да се стигне до ограничаване на вноса на плодове и от Албания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още