IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия отново достави хуманитарна помощ за Луганск и Донецк

От 23 август до 4 ноември Русия изпрати шест конвоя с помощи за Украйна

13:18 | 16.11.14 г.
Русия отново достави хуманитарна помощ за Луганск и Донецк

Нова колона от 74 камиони на руските власти достави450 тона хуманитарна помощ за Луганск и Донецк, съобщи руската информационна агенция ТАСС. Основната доставка този път са горива и смазочни материали.

От руската агенция отбелязва, че колоната е преминала без извънредни ситуации. 54 от камионите са се отправили към Донецк, а 20 – към Луганск. Основните доставки за Луганск са били горива и смазочни материали. Помощта за Донецк е около 350 тона, а за Луганск - 100 тона.

От 23 август до 4 ноември Русия изпрати шест конвоя с хуманитарна помощ в Украйна. С камионите са доставени над 7,6 хил. тона провизии – основно храни, медикаменти, горива, станции за филтриране на вода и други.

Тези доставки обаче не са приемани еднозначно. Опасенията на Запада са, че по този начин Москва всъщност се опитва да намери начин да снабдява с оръжие сепаратистите в източните части на Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още