IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Понижения за европейските акции

Производствената активност в еврозоната се повиши с по-малко от очакваното през октомври

19:26 | 03.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Понижения за европейските акции

Европейските акции спаднаха в днешната сесия, след като производствената активност в еврозоната се повиши малко по-малко от очакваното през октомври, предава CNBC.

Общоевропейският индекс FTSEurofirst 300 се понижи с 0,9% до 1 340 пункта. Британският FTSE-100 и френският CAC 40 също спаднаха с по 0,9% до съответно 6 488 и 4 194 пункта, а германският DAX е надолу с 0,8% до 9 252 пункта.

Акциите на Ryanair скчоиха с 8%, след като авиокомпанията вдигна годишната си прогноза с близо 20% заради ръст на зимните резервации. Нискотарифната авиокомпания регистрира ръст на печалбата от 32% през първото шестмесечие до 795 млн. евро.

Книжата на третата по големина рекламна група в света Publicis спаднаха с 5% след новината, че компанията е напът да придобие американската Sapient за 3,7 млрд. долара. Транзакцията идва след опита за сливане с Omnicom, който се провали през май заради регулаторни пречки и корпоративни различия.

Акциите на HSBC се понижиха с 2%, след като британската банка потвърди, че заделя около 1,7 млрд. долара за покриване на еднократни разходи, включително 378 млн. долара за разрешаване на спор по обвинения за манипулиране на валутните пазари. Тримесечната печалба на HSBC нарасна, но остана под очакванията.

Книжата на Tesco се покачиха с 1%. Веригата супермаркети проучва продажбата на дял от банковото си поделение на фона на усилията си да набере капитал за милиарди паунди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още