IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва е готова да възстанови отношенията си със САЩ

В Русия се надяват САЩ да не предприемат едностранни действия срямо Северна Корея, коментира външният министър Лавров

16:30 | 17.04.17 г.
<p>
	Сергей Лавров. Снимка: <em>Архив БТА</em></p>

Сергей Лавров. Снимка: Архив БТА

Москва е готова да възстанови отношенията си със САЩ, коментира руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс. Той съди за желанието и на Вашингтон за подобряване на отношенията между двете страни от думите на американския президент Доналд Тръмп.

Лавров беше категоричен още, че Русия няма да приеме "безразсъдните ядрени действия" на Северна Корея, но и се надява САЩ да не предприемат никакви едностранни действия спрямо Пхенян.

"Надявам се, че няма да има едностранни действия като онези, които видяхме наскоро в Сирия", каза Лавров. Той предупреди, че не трябва да бъде даван отговор на действията на Северна Корея, които да са в нарушение на международното право.

"Хаосът, който обхвана света, не е създаден от нас", каза руският външен министър, цитиран от ТАСС. "ИДИЛ, Ал-Кайда или Джебхад ан-Нусра са резултат от авантюри, в които се въвлякоха нашите западни партньори, особено предишните администрации в САЩ", допълни Лавров.

Коментарите на руския външен министър идват след думите на американския вицепрезидент Майк Пенс, че е дошъл краят на "ерата на стратегическото търпение", припомня от своя страна Bloomberg. Пенс беше на посещение в демилитаризираната зона, разделяща Северна Корея и Южна Корея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още