IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция няма да погаси още едно плащане към МВФ?

Атина трябва да върне 450 млн. евро на Фонда днес, но няма достатъчно пари

19:59 | 13.07.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Гърция няма да погаси още едно плащане към МВФ?

Гърция няма да плати поредно задължение към Международния валутен фонд (МВФ), съобщи Reuters, като се позова на свои източници. Днес Атина трябва да погаси 450 млн. евро от задълженията си към Фонда, но няма да може да го направи заради липсата на средства, заявява агенцията.

През юни Гърция не плати задълженията си към МВФ на обща стойност от 1,6 млрд. евро. Страната се превърна в първата развита икономика, която не може да погаси задълженията си към Фонда.

Междувременно премиерът на Гърция Алексис Ципрас настояваше МВФ да не участва в мерките за спасение на страната му след 2016 година. Това искане обаче не получи подкрепата на лидерите на еврозоната.

От МВФ пък заявиха, че са готови да започнат веднага работа с Гърция и ЕС в решаване на кризата в южната ни съседка.

Атина има да връща 8 млрд. евро през юли, включително и 450-те млн. евро, които днес трябва да бъдат платени на МВФ, допълва Reuters.

Развитието на кризата в Гърция можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
След кредиторът не е дал дори чаша вода, какво очаква?Каквото дал, такова и получил!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 4
крас
преди 9 години
ДЛЪЖНИКА ПРЕДЛАГА НА КРЕДИТОРА ЕДНА ГОЛЯМА ЛЕДЕНОСТУДЕНА ЧАША ВОДА И ГО МОЛИ ПОВЕЧЕ ДА НЕ МУ ДОСАЖДА.За разлика от фирмените фалити при държавните липсва разписана правна рамка с която на бъдат наложени ВЪЗБРАНИ НА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ!!!ПРОСТО КРЕДИТОРИТЕ ГО ДУХАТ ТАКА КАКТО В МОМЕНТА ГО ДУХА МВФ!!ГЪРЦИТЕ НАЛИ НЕ ИМ ПЛАТИХА ПАРИТЕ И КАКВО ОТ ТОВА!ОНЗИ ЧАКАЛ ОТ МВФ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ОВЪРТА С НАДЕЖДАТА ДА ПОЛУЧИ НЕЩО ОТ ЖЕРТВАТА!!ВСИЧКО Е В РЪЦЕТЕ НА ГРЪЦКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НАЙ ВЕЧЕ НА НАРОДА, който ще загуби депозитите си в банките!По добре е смърт и край отколкото АГОНИЯ БЕЗКРАЙ!!Повечето хора не желаят истински да бъдат свободни, защото свободата натоварва с отговорност, а повечето хора се плашат от отговорността.ГЪРЦИТЕ СА СВОБОДЕН НАРОД!Надявам се да са разбрали отговорността си към бъдещите поколения!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
крас
преди 9 години
На 20 юли Гърция трябва да внесе в ЕЦБ около 2,5 милиарда евро по облигациии с изтичащ срок на погасяване. "Ако това не стане ЕЦБ ще получи правото да си поиска от Гръцката централна банка парите, които й е дала като заем. Тази сума незабавно се превръща в национален дълг и това раздува общия му размер на повече от половин трилион евро", обяснява професора от Егейския университет Цамургелис. КАК ТАКА ЗАЕМА НА "НЕЗАВИСИМАТА" Гръцката централна банка "АВТОМАТИЧНО" ще се превръща в държавен дълг? Та нали същата тази ГЦБ няма нищо общо с държавата и правителството!НАЛИ ТЯ Е ДЪЩЕРНО ДРУЖЕСТВО НА ЕЦБ.НАЛИ ГЦБ Е АКЦИОНЕР В МВФ И ЕСФНАЛИ СЪЩАТА ТАЗИ ЕЦБ Е КРЕДИТИРАЛА С 500 мил. ? гръцкото правителство и се явява ЕДИН от неговите кредиториИЗОБЩО КАКВО И Е ГРЪЦКОТО НА ТАЗИ независима БАНКА.ГЦБ на 20 юли няма да плати заема на ЕЦБ и майката ще отлъчи от цукалката НЕПОСЛУШНАТА БАНКА!!КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ НАПЕЧАТАНИТЕ ОТ НЕЯ ГРЪЦКИ ЕВРА, КОИТО ЩЕ СЕ ЗАМЕНЯТ ОТ ДРАХМАТА?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
Grosss
преди 9 години
Те пари за заплати и пенсии нямат ти искаш на МВФ да платят.Според схемата МВФ трябва да прехвърли парите от единият джоб в другият или да чакат париот останалата Европа,даже и от нас бедните българи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 0
tonino
преди 9 години
И ? Какво от това,че няма плати ? :)))))Правилата се пренаписват и толкова.....Щом е за Гърция,няма проблем....:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още