IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси затвориха с разнопосочни резултати

Листнатите в Милано книжа на Fiat Chrysler Automobiles поскъпнаха с 12% след оптимистичния тримесечен отчет

19:41 | 29.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските борси затвориха с разнопосочни резултати

Европейските индекси отчетоха леки изменения и в двете посоки в края на сесията в сряда, след като по-рано през търговията бяха изцяло на зелено. Инвеститорското доверие бе засегнато въпреки по-добрите от очакваното финансови резултати на компании като Total SA и Schneider Electric SE.

Total и Schneider Electric добавиха по над 2 на сто след оповестяването на финансовите резултати за периода юли-септември.

Капитализацията на Fiat Chrysler Automobiles на борсата в Милано се разшири с 12%, след като дружеството се върна към печалба през изминалото тримесечие.

Испанският кредитор BBVA пък изтри 4,6% след отчитането на печалба, която остана под прогнозите на експертите.

Акциите на Deutsche Bank AG поевтиняха с 2,7%. Германският заемодател отчете загуба през третото тримесечие, след като бе принуден да отдели 894 млн. евро за покриване на разходи за законови нарушения в миналото.

"Тази седмица е момент на стабилизиране след значителния период на корекция", каза пред Bloomberg Лорн Беринг от B-Capital SA в Женева. "Настроенията станаха прекалено негативни, като имаше момент на пресилване. Най-накрая обаче се съсредоточихме отново върху фундаментите на компаниите след опасенията на макро ниво. По-голямата част от отчетите надхвърлиха очакванията", добави той.

Търговията на Стария континент премина и под знака на предстоящия край на двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ. Очаква се централната банка да сложи край на покупките си на облигации, които повишиха баланса ѝ до рекорден връх и породиха опасения за раздуване на балони в множество сектори.

"Пазарите са вече подготвени за последния месец на покупки на облигации от страна на Фед", каза Беринг. "Очаквам продължение на реториката на Фед, използвана преди това за поддържане на ниски лихвени проценти за дълъг период от време", отбеляза още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още