IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Москва предупреди за "опасни последици" от западната военна техника в Източна Европа

САЩ и съюзниците им подкопават ключови разпоредби на споразумението на НАТО с Русия от 1997 г., заявиха от руското външно министерство

17:27 | 16.06.15 г. 95
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Отношенията между Русия и Запада отново ескалираха, след като Москва предупреди, че всяко разполагане на военна техника по границата с Източна Европа може да има "опасни последици".

Предупреждението дойде, след като руският президент Владимир Путин обяви във вторник, че Русия ще разшири ядрения си арсенал през тази година с над 40 нови междуконтинентални балистични ракети, предаде Ройтерс.

Руското външно министерство отправи предупреждението в понеделник, след като New York Times и други медии съобщиха, че САЩ са предложили да съхраняват военно оборудване за до 5 000 войници в съюзническите държави от Източна Европа.

"Появата на тази информация потвърждава, че САЩ, в сътрудничество със съюзниците си, очевидно имат сериозни намерения за подкопаване на ключови разпоредби на споразумението на НАТО с Русия от 1997 г., в което Алиансът обеща да не разполага значителни военни сили на територия от държавите, посочени в постоянния списък", съобщи министерството в изявление на своя уебсайт.

"Надяваме се обаче, че разумът ще надделее и че ситуацията в Европа ще се предпази от изпадане в нова военна конфронтация, която може да има опасни последици".

Изявлението предшества коментарите на Путин, който приветства военни части във вторник. Посрещайки участниците, той обяви добавянето на нови балистични ракети, които по думите му ще "преодолеят дори и най-съвременни технически системи за противоракетна отбрана".

Източна Европа и балтийските държави, споделящи обща граница с Русия, стават все по-нервни относно поредните сигнали за провокативни военни учения на Русия. Това следва анексирането на Крим през миналата година и последвалите санкции от страна на Запада.

Независимо от това руското външно министерство заяви, че предложеният ход от страна на САЩ за разполагане на военна техника по границата е бил част от пропагандния заговор на Европа срещу Москва.

"Вашингтон казва, че е необходимо планиране на мерките за "повишаване на доверието" на европейските съюзници в отговор на "руската заплаха", казва министерството. "В действителност и Вашингтон, и Брюксел са наясно, че " руската заплаха" не е нищо повече от мит", добавят още от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

93
rate up comment 1 rate down comment 0
george353
преди 9 години
Ти като сляп последовател на хевънс гейт, не мислиш ли че малко преувиличаваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
92
rate up comment 7 rate down comment 0
julian12
преди 9 години
Нещо грешно си разбрал. Не съм нито за Русия, нито съм червен. Аз съм един обикновен човечец. Стана ми интересно, колко яростно защитаваш САЩ и ми стана интересно каква е причината. Твърдиш, че в Русия има всичко друго, но е и демокрация, за разлика от САЩ, или нещо грешно съм разбрал? За това питах дали живееш в САЩ или си живял в Русия и си се отвратил? За да твърдиш нещо трябва да имаш личен опит или много достоверен източник и много знания, поне аз така съм научен да мисля.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
91
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 9 години
ти какъв си по народност...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
90
rate up comment 0 rate down comment 7
newrussia
преди 9 години
Шизофренията е НАПЪЛНО ВАША ЧЕРТА... ЗАЩО ЗАЩИТАВАТЕ ПУТИН И РУСИЯ, СЛЕД КАТО САМО ТОВА ВИ ОСТАНА, ЗАЩО НЕ ПОМОЛИТЕ ПУТИН ДА ИЗПРАТИ ВОЙСКИ ДА ВИ ОСВОБОДИ ОТ РАЗВИТИЕТО И БЛАГОДЕНСТВИЕТО.. ВИЕ НИКОГА НЯМА ДА ГО ИМАТЕ ЗАЩОТО СТЕ БОЛНИ ШИЗОФРЕНИЦИ И ПРОДАЖНИЦИ.. ТОЛКОВА Е ПРОСТО ДИАГНОЗИТЕ ВИ СА ТЕЖКИ.. САМО ОБРАЗОВАНИЕТО МОЖЕ ДА ВИ ОПРАВИ, НО УВИ .. ВИЕ УЧИХТЕ ЗА ВОЕННИТЕ УНИФОРМИ В АРМИЯТА И ТО НА С.С.С.Р ХАХАХА много смешни и болни същества, пречите.. !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
89
rate up comment 2 rate down comment 7
newrussia
преди 9 години
Ами, нещо си объркан. Просто съм втрещен от червен *** ТУК в България и просто от това нищо не произлиза вече го видяхме 75 години.От Русия идват доста беди... включително и вашето развитие, ВИЖТЕ СЕ ВСИЧКИТЕ МИСЛИТЕ ЕДНАКВО... КАТО ЧЕРВЕНИ ПРОДАЖНИЦИ ...ТА ТАКИВА, ДАЖЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ, КАКВИ СТЕ ТОГАВА... ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
88
rate up comment 4 rate down comment 1
julian12
преди 9 години
Честно, впечатлен съм от познанията ти и колко добре се аргументираш относно Русия и САЩ. Аз като малко неук в това си мисля дали не може да хвърлиш малко светлина, защо толкова много обичаш САЩ? Ходил си там или там живееш? Аз само от филмите знам някои неща, но то не е много...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
87
rate up comment 5 rate down comment 1
ing5rov
преди 9 години
Раздвоение на личността предполагам знаеш каво е , а пък тук имаме клиничен случай с неколкократно раздвоение , вследствие на многото никове и електрошокове
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
86
rate up comment 1 rate down comment 5
newrussia
преди 9 години
Какво да ти пиша, не виждаш ли колко аргументи имаме долу в над 1000 думи, за разлика от твоите 20 еднотипни изречения.. Да ти ДАВАМ ЛИ ОЩЕ ФАКТИ ЗА ФАШИЗМА НА РУСИЯ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
85
rate up comment 3 rate down comment 2
nobel
преди 9 години
Обиден съм ти - да знаеш. Три поста вече ти пиша, а още не си ми отговорил. На какво прилича това другарю. Земи се у ръце.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
84
rate up comment 3 rate down comment 2
nobel
преди 9 години
Кво стана бе. Да не ти свършиха батериите. Действай - място има много.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още