IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доставките на газ по "Северен поток" на нараснали 1,5 пъти от началото на годината

Обемът на доставките на "синьо гориво" се е покачил до общо 30 млрд. куб. метра

11:06 | 06.12.14 г. 10
Автор - снимка
Създател
Доставките на газ по "Северен поток" на нараснали 1,5 пъти от началото на годината

Доставките на газ по газопровода "Северен поток" от началото на 2014 г. са се увеличили един път и половина в сравнение със същия период на миналата година – от 20 млрд. куб. метра до 30 млрд. куб. метра.

Това съобщи пресслужбата на "Газпром" след срещата в петък на ръководителя Алексей Милер с шефа на Е.ОН Йоханес Тайсен в Берлин, предаде ТАСС.

На срещата са били разгледани текущи въпроси на сътрудничеството в газовия отрасъл. Станала е дума за газовите доставки, а също и за съвместната работа в добива и транспортирането на синьо гориво.

Особено внимание е било отделено на експлоатацията на газопреносната система "Северен поток". Участниците в срещата са подчертали значителната роля на газопровода в диверсифицирането на маршрутите за доставка на енергоносители за европейските потребители, а и за повишаване на тяхната сигурност чрез намаляване на транзитните рискове.

По-рано агенция Fitch коментира, че търсенето на руски газ в Европа в средносрочна перспектива може да бъде покрито чрез "Северен поток" и тръбопроводите през украинска територия.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 7 rate down comment 1
StefanL
преди 9 години
Нормално е след като вече няма да има южен поток сега северен да помпи дри пъти повече ! И най-богата страна в евро-швестерският съюз още по богата а най бедната България още по бедна но без Руско влияние ! Ура господа Български политици вече сте *** на ЕС
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Ех тези Германци ! :)))) Това трябва да е провокирало наШ мъШ да оди у немски за да поучи германците колко е лоша и агресивна Русия и че трябва с обединени сили да я накажем! :))) ха ха ха явно германците не го вземат на сериозно и си правят бизнеса с тези с които им е изгодно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
Съвсем в телеграфен стил - не разбрах кое от това, което не си чел е глупости?Хубаво е, че си се почнал от сутринта - даже малко ти личи! Днешният ден е такъв! Честит Празник - жив и здрав!Не са те вкарали в лагер по една обидно проста причина - през 1974 г. отдавна, много отдавна вече нямаше никакви лагери!Аз не съм се разочаровал от тукашните демократи - още като ги видях по митингите кои са, разбрах какво ни чака! Повече се разочаровах от това, което стана в западна Европа! Аз имах период, в който дълбоко вярвах в идеите на Дьо Гол и Аденауер... хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
Тея Германци са поробени да му се невиди ... Кремъл им е седнал на шията яко баси бандита е тоя Путин да ги кара братята немци да му купурат газта и да ги окупира ..... само планува как да ги нападне германците Путин аз друго не виждам, както нападна и Украйната
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
Сега с новите, задължително по-ниски цени на газа, които нема как да не са по-ниски през Турция и Гърция, отколкото щяха да са директно от Русия, получавате уникалната възможност да спестите за новите, задължителни, вече наблюдавани от специален орган на НАТО военни разходи на все по-забогатяващата ни държава, за закупуването на бракувани западни самолети, кораби и танкове, с които да браните България от побеснелия психопат Путин! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
'Москва. Ролята на Украйна като транзитна страна на газ ще се сведе до нула при наличието на Северен поток и газопровод през Турция. Това заяви в телевизионно интервю директорът на Газпром Алексей Милер, цитиран от РИА Новости. На въпрос ще превърне ли съвкупността от Северен поток и новия маршрут за доставки през Турция украинския транзит в безсмислица и ще се откаже ли Газпром от Украйна като транзитна страна по принцип, Милер отговори: Да. Фактически ролята на Украйна като транзитна страна ще бъде сведена до нула.Той поясни, че Русия ще доставя на Украйна нужното за вътрешното потребление количество газ, а Европа ще получава гориво по алтернативни маршрути."Честито на печелившите и най-вече на България! Честит ви руско-турския газов ^ур, който ви донесе сенатор Маккейн, неговия асистент Жужо Плювналиев и хилядите знайни и незнайно герои-русофоби - борци за евроатлантизъм и обикновени ***! хахаха...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
serafima
преди 9 години
Какво ви казвам? Непрекъснато питам за Северен поток, Германия Меркел и двойните стандарти. Северен може, Южен - не може. Не защото не е полезен и изгоден, а защото ни се поднасят корумпираните практики там. Сигурно ги има, но трябва да се намери подходящото решение за извършилите ги, а не да се оплюва самоцелно Русия. Тя не ни е виновна в случая. Ние сами си правим нещата такива. От турците знаем, че интереса клати феса и защо очакваме някой да ни покровителства непрекъснато?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
nobel
преди 9 години
Предатели! Какво стана със санкциите срещу Русия? Вие сте на път да ме превърнете от яростен противник на Южен поток в негов привърженик. СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ ГАЗ ОТ Русия ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още