IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Открити са процедури за концесия на четири морски плажа

Правителството предлага 15-годишен срок на концесиите

12:24 | 18.03.15 г.
Открити са процедури за концесия на четири морски плажа

Правителството открива процедури за предоставяне на концесия за четири морски плажа – „Козлука“ в община Несебър, „Созопол-Буджака“ в община Созопол, „СБА“ и „Иканталъка 2” в община Каварна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Предлага се 15-годишен срок на концесиите. Срокът е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж, уточняват от Министерския съвет.

Процедурите се провеждат по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Концесионерите ще бъдат определени след конкурс, организиран от министъра на регионалното развитие и благоустройството и проведен от комисия, назначена от министър-председателя.

Размерът на минималните годишни концесионни плащания са определени съгласно одобрената от кабинета в началото на тази година методика. Определени са и съответни гаранции за участие в процедурите и са предложени банкови гаранции за концесионните плащания и доброто изпълнение на всички останали задължения по договорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още