IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street финишираха без съществени изменения

Фючърсите върху суровия петрол поскъпнаха с 2,5% до 60,75 долара за барел след повишени прогнози за търсенето на суровината през годината

23:04 | 12.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Индексите отвъд Океана записаха минимални понижения във вторник. Инвеститорите изпитаха известно облекчение от лекото възстановяване на облигационния пазар, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записа спад от 0,21% до 18 067,86 пункта. Широкият индекс Standard & Poor's 500 се понижи с 0,3% до 2 099,08 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite днес е надолу с 0,35% до 4 976,19 пункта.

Оскъдните икономически данни от днес показват лек спад на новооткритите работни места през март, а броят на новопостъпилите е без промяна. Данните на Министерството на финансите на САЩ показаха увеличение на бюджетния излишък до 157 млрд. долара през април заради по-високите данъчни постъпления.

Данните на американската Национална асоциация на брокерите на имоти сочат, че ръстът на цените на жилищата в САЩ се ускорява през първото тримесечие. Засиленото търсене и свиващите се запаси от жилища на пазара са довели до разширяване на районите, в които е отчетен двуцифрен ръст на цените. Увеличават се и районите с двоен ръст на цените спрямо увеличението, отчетено през последното тримесечие на миналата година.

Доходността по американските държавни ценни книжа се понижи, след като достигна няколкомесечен връх. Доходността по 10-годишните облигации, която се използва при определяне на лихвите по ипотеките и други потребителски кредити, докосна 6-месечен връх от 2,366% преди да спадне до 2,27%, а по 30-годишните – 6-месечен връх от 3,06 на сто преди да се смъкне до 3,03 на сто.

Разпродажбите на пазара на облигации затихна в четвъртък и петък, но се ускориха в понеделник следобед и продължиха в ранните часове на търговията на Wall Street във вторник.

„Волатилността при облигациите ще продължи известно време, поне до следващата среща на Федералния резерв на САЩ, тъй като инвеститорите искат да са наясно с времевата рамка на първото покачване на лихвите“, коментира главният стратег в TD Ameritrade Джей Джей Кинахън.

Въпреки спадовете за индексите в началото на сесията повечето анализатори посочват, че борсовите измерители кръжат около рекордни стойности и са уверени в дългосрочната способност на фондовия пазар да върви нагоре, пише още CNBC.

На корпоративния фронт акциите на AOL поскъпнаха с цели 18,7% до 50,54 долара след изненадващата новина, че Verizon предложи да закупи компанията за 4,4 млрд. долара.

Castleton Commodities International ще придобие бизнеса на Morgan Stanley с физически петрол в дългоочаквана сделка. След новините книжата на банката поевтиняха с 1,41% до 37,71 долара.

Фючърсите върху суровия петрол поскъпнаха с 2,5% до 60,75 долара за барел, след като ОПЕК и EIA повишиха прогнозите си за търсенето на петрол през 2015 г.

Контрактите върху златото добавиха 9,40 долара към стойността си до 1 192,40 долара за тройунция, което е най-високото ниво от седмица насам.

Повече за американските акции можете да научите от видеото на Bloomberg

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още