IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджетните организации ще си получат парите от КТБ до 1 февруари

Средствата по сметки и депозити на бюджетните организации ще се трансформират в безсрочен безлихвен левов депозит на централния бюджет

19:21 | 03.12.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Бюджетните организации ще си получат парите от КТБ до 1 февруари

Бюджетните организации, които са имали сметки и депозити в Корпоративна търговска банка (КТБ)  (с отнет лиценз), ще си получат парите до 1 февруари, реши на днешното си заседание правителството. Със решението от днес е определен не само срокът, но и начинът за възстановяване на наличните към 30 ноември средства.

Възстановяването ще се извърши за сметка на средствата от централния бюджет чрез бюджетите на съответните първостепенни разпоредители еднократно или на траншове - в зависимост от необходимостта от осигуряване на тези средства за извършване на плащания от съответните бюджетни организации.

Възстановяването ще се извърши в левове.

За бюджетните организации, които имат средства в чуждестранна валута, е предвидено да се приложи обменният курс на Българската народна банка за съответната валута към 30 ноември 2014 година.

Средствата по сметки и депозити на бюджетните организации ще се трансформират в безсрочен безлихвен левов депозит на централния бюджет с титуляр Министерството на финансите при запазване на съответните обезпечения, които са предвидени в Закона за публичните финанси, а сметките и депозитите на бюджетните организации ще бъдат закрити.

С днешното решение ще бъде възстановено финансирането на текущите дейности и проекти на бюджетните организации и ще бъде защитен публичният интерес, без да се накърняват правата на останалите вложители в банката, посочват в свое съобщение от Министерския съвет.

Всичко по темата КТБ четете тук!

 

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян коментира, че парите по проекта "Южен поток" е трябвало да минат през останалата без лиценз Корпоративна търговска банка (КТБ), за да "запълнят дупката" в нея."Южен поток има висока норма за печалба и част от парите трябваше да минат през КТБ.Това е бил замисълът да се покрие част от прословутата дупка", посочи банкерът в предаването "Здравей, България" на Нова ТВ."Наличието на банка като КТБ, изкривяваше пазара. Изкривяваше депозитния пазар, защото даваше прекалено високи лихви. Изкривяваше медийния пазар, защото засмукваше хора в ТВ7 с бесни заплати, засмукваше политическия пазар. Правим директна връзка между двете и то дедуктивна. Тук не става въпрос за персонални дрязги между бизнес партньори, а че парите от "Южен поток" просто не дойдоха", заключи той.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
redcretin
преди 9 години
Това е директно кражба от данъкоплатеца!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още