IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Азиатските индекси поеха глътка въздух

Shanghai Composite прекрати тридневната си губеща серия, пренебрегвайки по-слабите от очакваното данни за външната търговия на Китай

11:30 | 08.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Азиатските индекси поеха глътка въздух

Азиатските акции се търгуваха предимно с повишения в петък, като борсите в Шанхай и Токио се възстановиха от разпродажбите в четвъртък след положителното представяне на Wall Street.

Вниманието на пазара остана фокусирано върху данните за заетостта в САЩ, които ще бъдат представени по-късно през деня. Очаква се докладът да хвърли малко повече светлина върху състоянието на възстановяването отвъд Океана и евентуалното покачване на лихвите от страна на Федералния резерв.

Според допитване на Ройтерс заетостта извън селскостопанския сектор на САЩ е нараснала с 208 хил. позиции през април след отчетените през март едва 126 хил. работни места.

Китайският Shanghai Composite прекрати тридневната си губеща серия, пренебрегвайки по-слабите от очакваното данни за външната търговия на Китай.

Производителите на кораби China Shipbuilding и China State Construction Engineering нараснаха с по повече от 1%, докато Agricultural Bank of China се изкачи с 1,1%.

В Австралия S&P ASX 200 завърши на тримесечен минимум, като доброто представяне на инвестиционната банка Macquarie бе компенсирано от спадовете при добивните дружества.

По-слабите цени на суровините и търговскитe данни от Китай повлияха на производителите на петрол и на желязодобивните компании. Santos и Woodside Petroleum затвориха надолу със съответно 4,9% и 3,6%, докато Fortescue Metals и BHP Billiton изтриха 3,1% и 1,9%.

Междувременно Австралийската централна банка понижи прогнозите си за растежа и инфлацията за 2015 г. и 2016 г. Според институцията икономиката ще продължи да расте колебливо в дълъг период от време.

Японският Nikkei 225 получи подкрепа от Wall Street и стабилното представяне на Nintendo. Производителят на електронни игри отчете първата си годишна печалба от четири години насам.

Fast Retailing изтри ранните печалби, за да затвори без изменение въпреки ръста на продажбите от един и същи магазин през април в размер на 19,3%.

В навечерието на обявяването на представянето си през годината до края на март най-големият производител на автомобили в Япония Toyota Motor добави 0,8%.

Южнокорейският индекс KOSPI завърши на ново едномесечно дъно, след като остана почти без изменение през по-голямата част от сесията.

Сините чипове до голяма степен се търгуваха на негативната територия. Samsung Electronics и KB Financial Group изгубиха 2,3% и 1,5%, докато производителят на стомана Posco спадна с 0,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още